Skelbimai. I Advento savaitė (lapkričio 27 d. – gruodžio 4 d.)

LITURGIJA
Adventas turi dvejopą pobūdį: pasirengimą Kalėdų iškilmėms, kada pagarbiai minimas Dievo Sūnaus pirmasis atėjimas pas žmones, ir kartu prisiminimą, jog reikia laukti Kristaus antrojo atėjimo pasaulio pabaigoje. Dėl šių dviejų priežasčių adventas yra maldingo ir džiugaus laukimo metas. Jis prasideda I Vakarine to sekmadienio, kuris esti lapkričio 30 dieną arba jai artimiausias, ir baigiasi prieš Kristaus Gimimo I Vakarinę.

Lapkričio 28 d., pirmadienį, Rarotų šv. Mišios – 7.00 val.
Lapkričio 30 d., trečiadienį, šv. Andriejus, apaštalas. Šv. Mišios 18.30 val.
Gruodžio 1 d., ketvirtadienį, Rarotų šv. Mišios – 7.00 val.; Šventoji valanda – 20-21 val.
Gruodžio 3 d., šeštadienį, šv. Pranciškus Ksaveras, kunigas. Šv. Mišios 11.30 val.

Antradienį, trečiadienį, penktadienį – 18.30 val., šeštadienį – 11:30 val.
Sekmadienį  – 10.00, 12.00 (lietuvių k.) ir 18:30 val (lenkų k.)
Išpažinčių klausoma prieš kiekvienas šv. Mišias ir šeštadieniais 18.30-19.30 val.

ADVENTAS VIENUOLYNE IR BAŽNYČIOJE

  • Kalėdaičiai. Zakristijoje ir bažnyčios koridoriuje jau galite įsigyti kalėdaičių Kūčių vakarui.
  • Namų palaiminimas. Jei norėtumėte, jog šiuo laiku atvyktume palaiminti jūsų namų, galite zakristijoje užrašyti savo kontaktus, adresą ir jums tinkamą laiką.
  • Advento tylos rekolekcijos „Pasiruošimas Kūdikėlio Jėzaus gimimui“, gruodžio 9-11 d. Rekolekcijos vyks Marijos namuose. Daugiau informacijos ir registracija: joanitai.org/advento-rekolekcijos/
  • Lectio Divina. Dievo Žodžio skaitymas ir meditacija Advento laiku gali būti nuostabi galimybė priartinti ir paruošti savo širdis Kūdikėlio Jėzaus atėjimui. Šventojo Rašto skaitymai vyksta antradieniais 19.30 val. šv. Rapolo kambaryje (suaugusiems) ir ketvirtadieniais 18.30 val. Marijos namuose (jaunimui).
  • Muzikinė Advento popietė. Gruodžio 18 d. po 12 val. šv. Mišių bažnyčioje vyks adventiniai skaitymai papuošti vargonų garsais ir dainomis.
  • Advento rekolekcijos bažnyčioje vyks gruodžio 20-22 d. Rekolekcijų programa – 18.30 val.
    šv. Mišios, po jų paskaita, adoracija, galimybė priimti susitaikinimo sakramentą. Rekolekcijas ves br. Reno Marija tema „Jėzus – mūsų guodėjas“.

AUKA BEKONTAKTĖMIS KORTELĖMIS
Sulaukdami jūsų prašymų palikti auką bažnyčiai bankine kortele, bažnyčios koridoriuje įrengėme bekontakčių kortelių skaitytuvą, per kurį galėsite paaukoti 5 eurus. Jums tereikės priliesti bankinę kortelę prie skaitytuvo. Aukos dydžio pakeisti nebus galima. Dėkojame už jūsų aukas ir meldžiamės už jus!

PASKAITŲ CIKLAS „ĮŽENGIMAS Į APOKALIPSĘ“
Sausio 27-28 d. mūsų bažnyčioje vyks paskaitų ciklo „Įžengimas į apokalipsę“ ketvirtoji dalis su šv. Jono kongregacijos broliu Alain-Marie de Lassus. Šis brolis yra bažnyčios teologijos daktaras, besigilinantis ir rašantis apie Apreiškimą Jonui.

Laukiame visų, besidominčių Šventojo Rašto tekstais ir norinčius giliau pažinti Apreiškimą Jonui, net jei ir nedalyvavote pirmuosiuose cikluose. Ketvirtąją dalį tęsime nuo Apreiškimo Jonui knygos aštuntojo skyriaus „Keturi pirmieji trimitai“. Registracija joanitai.org