Skelbimai. II Gavėnios savaitė

LITURGIJA
Antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį, penktadienį – 18.30 val., šeštadienį – 11:30 val.
Sekmadienį  – 10.00, 12.00 (lietuvių k.) ir 18:30 val (lenkų k.)
Šv. Mišiose galite dalyvauti ir www.youtube.com/Joanitai
Nuo verbų sekmadienio šiokiadieniais nustosime transliuoti šv. Mišias, šv. Mišios bus transliuojamos tik sekmadieniais 10 val.

Išpažinčių klausoma prieš kiekvienas šv. Mišias ir šeštadieniais 18.30-19.30 val.

Švč. Sakramento adoracija darbo dienomis prieš šv. Mišias ir ketvirtadieniais 20-21 val. vyksta brolių koplyčioje. Brolių koplyčią rasite išėję pro duris, esančias bažnyčios kairėje, ir pasukę koridoriumi į dešinę iki galo.

Šventoji valanda – tai laikas, kai minime Jėzaus maldą Getzemanėje. Brolių koplyčioje ketvirtadieniais 19.30-21 val. vyksta Švč. Sakramento adoracija tyloje kartu su broliais.

Šventojo Tėvo intencija kovo mėnesiui ­– meldžiame už taiką Ukrainoje. Meldžiame už krikščionis, susiduriančius su naujais bioetikos iššūkiais, kad jie malda bei veikla toliau gintų gyvybę.

Kovo 19 d. Šv. Juozapas, Švč. Mergelės Marijos sužadėtinis.

GAVĖNIOS PROGRAMA MŪSŲ BAŽNYČIOJE IR VIENUOLYNE

  • Kryžiaus kelias. Gavėnios metu, penktadieniais po šv. Mišių, apie 19.15 val., kviečiame prisijungti į Kryžiaus kelio apmąstymus mūsų bažnyčioje.
  • Išpažinčių klausoma prieš kiekvienas šv. Mišias ir šeštadieniais 18.30-19.30 val.
  • Ketvirtadieniais 20-21 val. Šventoji valanda – Švč. Sakramento adoracija tyloje kartu su broliais. Švč. Sakramento adoracija tyloje vyksta ir darbo dienomis prieš šv. Mišias, ir šeštadieniais 18.30-19.30 val. Adoracija darbo dienomis prieš šv. Mišias ir ketvirtadieniais 20-21 val. vyksta brolių koplyčioje.
  • Bažnyčia visada yra atvira jūsų maldai ir susitikimui su Viešpačiu.
  • Išmalda. Su bendruomene norime prisidėti padedant Ukrainai ir pabėgėliams per Lietuvos Caritą. Ir asmeniškai, ir mūsų šeimose per Gavėnios laiką esame raginami ir melstis, ir padėti stokojantiems. Kviečiame jus į atsižadėjimą ir susilaikymą nuo nereikalingų pirkinių ir sutaupytus pinigus paaukoti ukrainiečiams. Tuo tikslu yra dėžės bažnyčios tambūre ir vienuolyno koridoriuje. Dėkojame už jūsų aukas, per šią savaitę surinkome 834,25 eurus.
  • Knygynėlyje sekmadieniais po šv. Mišių galite rasti išties geros dvasinės literatūros.
  • Maldos grupės. Norintiems melstis bendruomenėje ar skaityti Šventąjį Raštą, kviečiame į suaugusiųjų maldos grupė, Lectio Divina grupes suaugusiems ir jaunimui. Grupių kontaktus rasite koridoriaus stende.
  • Maldos vakaras. Kovo 15 d. po 18.30 val. šv. Mišių vyks adoracija su giesmėmis, bus galimybė prieiti išpažinties ar paprašyti užtarimo maldos.
  • Kovo 25-27 d. Rekolekcijos „Ar galiu būti netobulas?“, veda br. Jurgis, Marijos namuose. Registracija joanitai.org/gavenios-tylos-rekolekcijos/
  • Balandžio 11-13 d. Rekolekcijos bažnyčioje po 18.30 val. šv. Mišių, veda br. Reno-Marija.
  • Balandžio 14-17 d. Jaunimo rekolekcijos „Didysis Tridienis – kokia prasmė?“, veda br. Jurgis, Marijos namuose.

ŠVĘSTAS VANDUO
Švęstas vanduo yra pagalbinė priemonė šventumo siekiančio žmogaus gyvenime. Jis primena mums apie gautą Krikšto sakramentą ir skatina būti dėkingiems Dievui už šią didelę dovaną.

Jis padeda pasirengti Eucharistijai, leidžia mums suvokti Dievo buvimą. Per švęstą vandenį Dievas atleidžia lengvas nuodėmes, kai jį naudojame atgailaudami. Šis vanduo yra dalis palaiminimo, kurį tėvai suteikia savo vaikams dėl kunigystės, kylančios iš Krikšto paslapties. Naudojamas palaiminimuose, jis nurodo būtinybę pašventinti visą žemiškąjį gyvenimą, žmogaus kasdienybę, įvairius žmogaus darbo ir veiklos aspektus. Jį galima laikyti tikinčiųjų namuose, jis gali padėti patirtų pagundų metu. Daugelis šventųjų pabrėžia švęsto vandens svarbą apsisaugant nuo piktosios dvasios veikimo. Švęsto vandens naudojimas gali būti siejamas su paguoda, dvasinės kovos stiprinimu, vidiniu atsinaujinimu. Tačiau yra ir piktnaudžiavimo pavojus: mechaniškas naudojimas, dvasinės kovos su mažomis nuodėmėmis apleidimas, kasdienių pareigų nepaisymas, magiškas supratimas.

Bažnyčios tambūre galite rasti švęsto vandens. Taip pat rasite ir buteliukų, į kuriuos galite įsipilti švęsto vandens ir parsinešti namo. Greitu metu ten atsiras ir indai, skirti laikyti švęstą vandenį namuose. Už įgyvendinimą esame labai dėkingi Živilei, Nerijui, Daliai, Nadeždai ir Kęstučiui!

SUTVIRTINIMO SAKRAMENTAS SUŽADĖTINIAMS
Dar galite užsiregistruoti į Sutvirtinimo sakramentą sužadėtiniams. Kursai vyksta antradieniais 18.30 val. Vilniaus Išganytojo bažnyčioje (Antakalnio g. 27), Jono Pauliaus II salėje (II aukšte). Registracijos anketą rasite mūsų svetainėje joanitai.org

ADORACIJOS DIENA
Kovo 16 d., trečiadienį, nuo 7.30 val. iki 18.00 val. mūsų bažnyčioje vyks Švč. Sakramento adoracija. Ši diena skiriama visų mūsų maldai už taiką pasaulyje, pašaukimus į pašvęstąjį gyvenimą bei Sinodą. Kviečiame nors keletai akimirkų užsukti į bažnyčią ir susitikti su Viešpačiu.

PAGALBOS PRAŠYMAS
Visus galinčius skirti nors pusvalandį savo laiko per savaitę, kviečiame prisidėti prie vienuolyno, bažnyčios ar sodo tvarkymo.
Taip pat ieškome gebančiu siūti, ieškome pagalbos liturginių reikmenų siuvimui.
Susisiekite su br. Jurgiu (+370 600 87 627)

PADĖKA
Dėkojame už pagalbą UAB Ogmina, ypatingai Vidui ir Rimui, tvarkant garso sistemą.

PRAŠYMAS SKIRTI 1,2 % GPM
Prašome jūsų palaikyti mūsų vienuolyną, skiriant 1,2 % nuo jūsų GPM (gyventojų pajamų mokesčio), kad bažnyčia ir vienuolynas galėtų būti atviri visiems. Dėkojame už jūsų paramą 2021 m., gavome 17 555 Eur! Mūsų bendruomenė gyvena iš tikinčiųjų aukų, todėl drįstame ir vėl prašyti jūsų paramos ir su malda nuoširdžiai dėkojame. Už mūsų geradarius kiekvieną mėnesį aukojame šv. Mišias jų intencijomis.

Šiais metais prašymus galima pateikti tik internetu. Teikiant prašymą pervesti pajamų mokesčio dalį, reikia žinoti tik šią informaciją:
Pavadinimas: Šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolynas
Identifikacinis kodas: 19206079
Mokesčio dalies paskirtis: Parama veiklai

Daugiau informacijos apie tai, kaip suformuoti prašymą ir kam mes panaudojame jūsų paramą, rasite mūsų svetainėje joanitai.org/pagalba-broliams/ 

Prašymo formas reikis pateikti ne vėliau kaip iki š.m. gegužės 2 dienos, bet rekomenduojame pateikti jau DABAR. Ačiū!

ŠV. MIŠIŲ TRANSLIACIJA
Nuo verbų sekmadienio šiokiadieniais nustosime transliuoti šv. Mišias, šv. Mišios bus transliuojamos tik sekmadieniais 10 val. Suprantame tuos, kurie serga arba yra saviizoliacijoje ir norime jums teikti dvasinę pagalbą, tačiau tuo pat metu nenorime, jog dalyvavimas šv. Mišiose nuotoliniu būdu taptų kasdieniu įpročiu.

ŠEIMŲ FESTIVALIS
Šių metų šeimų festivalis vyks liepos 20-24 d. Mardasave.
Savanoriauti kviečiame nuo liepos 17 iki 24 d.
Registraciją į festivalį paskelbsime balandžio viduryje.

RINKLIAVA
Prie rinkliavos galima prisidėti broliams pervedus internetu:
Juridinis pavadinimas:  Šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolynas
Juridinis kodas: 192060790    Bankas: SEB
Sąskaitos numeris: LT70 7044 0600 0120 8428