Skelbimai. I Advento savaitė


LITURGIJA
Adventas turi dvejopą pobūdį: pasirengimą Kalėdų iškilmėms, kada pagarbiai minimas Dievo Sūnaus pirmasis atėjimas pas žmones, ir kartu prisiminimą, jog reikia laukti Kristaus antrojo atėjimo pasaulio pabaigoje. Dėl šių dviejų priežasčių adventas yra maldingo ir džiugaus laukimo metas. Jis prasideda I Vakarine to sekmadienio, kuris esti lapkričio 30 dieną arba jai artimiausias, ir baigiasi prieš Kristaus Gimimo I Vakarinę“.

Antradieniais, trečiadieniais, penktadieniais – 18.30 val., šeštadieniais – 11:30 val.
Sekmadieniais – 10.00, 12.00 (lietuvių k.) ir 18:30 val. (lenkų k.).
Šv. Mišiose galite dalyvauti ir www.youtube.com/Joanitai

Išpažinčių klausoma prieš kiekvienas šv. Mišias ir šeštadieniais 18.30-19.30 val.

Lapkričio 30 d. Šv. Andriejus, apaštalas
Gruodžio 3 d. Šv. Pranciškus Ksaveras, kunigas

ADVENTAS VIENUOLYNE IR BAŽNYČIOJE

  • Pirmadieniais ir ketvirtadieniais Rarotų šv. Mišios – 7.00 val.
  • Kalėdaičiai. Zakristijoje jau galite įsigyti kalėdaičių Kūčių vakarui.
  • Maldos kampas. Per Adventą kviečiame jus į šeimos maldos bendrystę. Kad galėtume melstis kartu, verta turėti savo maldos vietą. Bažnyčios tambūre surasite šv. Šeimos paveikslą su maldomis ir kryžiukus, kuriuos galite pasiimti ir įsikurti, o galbūt ir papildyti maldos kampą savo namuose. Malda geriau paruošia mūsų širdis susitikimui su ateinančiu Kristumi.
  • Namų palaiminimas. Jei norėtumėte, jog šiuo laiku atvyktume palaiminti jūsų namų, galite zakristijoje užrašyti savo kontaktus, adresą ir jums tinkamą laiką.
  • Advento rekolekcijas gruodžio 10-12 d., kurias ves br. Paulius-Juozapas tema „Mergelės Marijos džiaugsmas“. Rekolekcijos vyks Marijos namuose ir nuotoliniu būdu.
    Daugiau informacijos ir registracija org
  • Advento rekolekcijos bažnyčioje vyks gruodžio 20-22 d. Rekolekcijų programa – 18.30 val. šv. Mišios, po jų paskaita, adoracija, galimybė priimti susitaikinimo sakramentą. Ves br. Jurgis, tema „Kaip išsaugoti vidinę ramybę“: pirmadienio tema „Danielius ir mano ryšys su kitais“, antradienį – „Gideonas ir mano ryšys su savimi“, trečiadienį – „Piemenys ir mano ryšys su Dievu“.

PARODA
Kviečiame apsilankyti dailininko Vaidoto Kvašio parodoje „Septyni gailestingumo darbai sielai ir kūnui“, kuri vyksta mūsų vienuolyne, Jono Pauliaus II salėje.

PADĖKA
Praėjusį sekmadienį buvo surinkti 1243 eurai Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijai paremti. Nuoširdžiai dėkojame už jūsų pagalbą, aukas ir maldas!

RINKLIAVA
Prie rinkliavos galima prisidėti broliams pervedus internetu:
Juridinis pavadinimas:  Šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolynas
Juridinis kodas: 192060790
Bankas: SEB
Sąskaitos numeris: LT70 7044 0600 0120 8428