Skelbimai rugpjūčio 15-22 d.

LITURGIJA

Mišios aukojamos:
Antradienį, trečiadienįpenktadienį – 18.30 val., šeštadienį – 11:30 val.
Sekmadienį  – 10.00, 12.00 (lietuvių k.) ir 18:30 val. (lenkų k.)
Šv. Mišiose galite dalyvauti ir www.youtube.com/Joanitai

Išpažinčių klausoma prieš kiekvienas šv. Mišias ir:
Antradienį 17.30-18.30 val., šeštadienį 18.30-19.30 val.

Rugpjūčio 15 d. ŠvčMergelės Marijos ėmimas į dangų (Žolinė).
Šv. Mišios 10 ir 12 val. (LT) ir 18.30 val. (PL)

Po šv. Mišių pašventinsime Jūsų atsineštas gėles, žolynus bei vaisius, dėkodami Dievui už žemės derlių. Taip savo darbu šloviname Dievą ir dėka Švč. Mergelės Marijos suprantame, kad visa tai mus veda į susitikimą su Kristumi danguje.

Rugpjūčio 20 d. šv. Bernardas, abatas, Bažnyčios mokytojas.
Rugpjūčio 21 d. 
šv. Pijus X, popiežius.

Rugpjūčio mėnesio sekmadieniais šv. Mišios bus aukojamos 10 ir 12 val. (LT) ir 18.30 val. (PL)

Rugsėjo 5 d. 12 val. kviečiame šv. Mišiose kartu melstis už vaikus, pradedančius naujus mokslo metus. Ypatingai kviečiame pradinukus ir būsimus pirmokus, kurie dar nedrąsiais žingsniais pradeda mokslo kelionę. Šv. Mišių pabaigoje bus suteikiamas ypatingas palaiminimas vaikams. O po šv. Mišių bus pašventintos ir Jūsų atsineštos mokymosi priemonės.

PASIRUOŠIMAS PIRMAJAI ŠV. KOMUNIJAI
Nuo ateinančios savaitės prasideda registracija į Pirmosios šv. Komunijos pasiruošimą. Vienerių metų pasiruošimo programa skirta vaikams nuo 9 metų, kurie mokykloje lanko tikybos pamokas. Dviejų metų pasiruošimo Pirmajai šv. Komunijai programa „Pasilikite mano meilėje“ skirta vaikams nuo 7-8 metų. Taip pat į šią programą kviečiame vaikus, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių nelanko tikybos pamokų mokykloje.

Pirmoji šv. Komunija – tai antrasis žingsnis tikėjimo kelyje po Krikšto. Pasiruošimo Pirmajai šv. Komunijai metu vyksta susipažinimas su pagrindinėmis tikėjimo tiesomis, mokomasi dalyvauti šv. Mišių šventime.

Registracijos anketą rasite čia.

Jei turite klausimų, susisiekite vilnius@joanitai.org arba tel. nr. +370 605 01 424

PASIRUOŠIMAS SUAUGUSIŲJŲ SUTVIRTINIMO SAKRAMENTUI
Netrukus paskelbsime suaugusiųjų Sutvirtinimo sakramento pasiruošimo grupės registraciją ir eigą. Pasiruošimas suaugusiųjų Sutvirtinimo sakramentui prasidės spalio pabaigoje / lapkričio pradžioje.

KVIEČIAME Į VARGONŲ PAŠVENTINIMĄ IR KONCERTĄ
Rugsėjo 5 d. kviečiame visą bendruomenę į vargonų pašventinimą (po 10 val. šv. Mišių) ir Tomo Bakučionio koncertą (po 12 val. šv. Mišių) visiems geradariams, prisidėjusiems prie vargonų atsiradimo mūsų bažnyčioje aukomis, darbais bei maldomis. Džiaugiamės, kad šis instrumentas, skambantis tokiu diferencijuotu ir unikaliu būdu, padeda mums susikaupti maldoje ir šlovinti Dievą.

Vilniaus Išganytojo bažnyčios vargonų charakteristika:

  • pagaminti Van Vulpen-orgel 1982 metais;
  • 12 balsų su papildomu vienu balsu su transmisija;
  • du manualai ir pedalai;
  • du liežuvėliniai senovinio derinimo būdo Werckmeister III (a’ =440 Hz) balsai

Iki 1864 m. sukilimo Vilniaus Išganytojo bažnyčioje buvo 6 registrų vargonai, kurie suteikė liturginėms šventėms iškilmingumo ir kuriais, savo laiku, bažnyčioje grojo Stanislovas Moniuška. Vėliau bažnyčia buvo paversta cerkve ir vargonai dingo. Restauruojant bažnyčią kilo mintis barokinę jos dvasią praturtinti vargonais. Nauji vargonai buvo įsigyti 2018 metais – iki tol jie tarnavo liuteronų bažnyčioje Arnhem mieste Olandijoje.

TALKA SENUOSIUOSE TRAKUOSE
Mūsų apaštalinės seserys kviečia Jus į talką, tvarkant vienuolyną ir vienuolyno aplinką. Prisijungti prie talkos galite visą rugpjūčio mėnesį. Pagrindiniai darbai vyks darbo dienomis (išskyrus pirmadienį) ir šeštadieniais nuo 9.30 iki 12.00 ir nuo 14.30 iki 17.00. Talkos kalendorių ir registraciją rasite Senųjų Trakų Viešpaties Apreiškimo vienuolyno facebook puslapyje. Pagal galimybes Jūs galite prisijungti ir kitu laiku (tik reiktų susitarti kada). Jeigu turite klausimų parašykite el.paštu ap.s.vilnius@joanitai.org

STUDENTŲ NAMAI „ATSIMAINYMAS“
Studentus, ieškančius gyvenamosios vietos, bendruomeniškumo, ramsčio tikėjimo kelionėje ir atsakomybių ugdymo, kviečiame į vienuolyne įsikurusius Atsimainymo namus. Gyvenimo laikotarpis – nuo rugsėjo pradžios iki birželio pabaigos. Daugiau informacijos:
https://www.joanitai.org/studentu-namai-atsimainymas/.  Susidomėjusius prašome susisiekti su br. Eliju: br.elijas@joanitai.org; 867885457.

RINKLIAVA
Prie rinkliavos galima prisidėti broliams pervedus internetu:
Juridinis pavadinimas:  Šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolynas Juridinis kodas: 192060790 Bankas: SEB   Sąskaitos numeris: LT70 7044 0600 0120 8428

PAGALBA
Kviečiame prisidėti prie vienuolyno aplinkos tvarkymo, kas mėgsta dirbti su gėlėmis, sode, prašome kreiptis į br. Dismą ir su juo suderinti tinkamą laiką (+370 641 66 329). Sode darbai vyktų po pietų.
Taip pat reikalinga pagalba tvarkant vienuolyną ir bažnyčią. Susisiekite su br. Jurgiu (+370 600 87 627)

PADĖKA
Dėkojame visiems už jūsų maldą, gerumą, pasidalintomis sodo gėrybėmis bei pagalbą vienuolynui.
Ačiū, kad esate su mumis, meldžiamės už jus!