Skelbimai gegužės 23-29 d.

LITURGIJA

Pirmadienį, Antradienį, Trečiadienį, Ketvirtadienį, Penktadienį – 18.30 val. Šeštadienį – 11:30 val.

Sekmadienį  – 10.00, 12.00 (lietuvių k.) ir 18:30 val (lenkų k.)

Bažnyčioje vietų skaičius ribotas, tad prašome atsineškite sulankstomą kėdutę prisėsti lauke.

 

Šv. Mišiose galite dalyvauti ir www.youtube.com/Joanitai 

Išpažinčių klausoma prieš kiekvienas šv. Mišias ir:

Antradienį 17.30 – 18.30 val., Šeštadienį 18.30 – 19.30 val.

 

Gegužės 24 d. Švč. Mergelė Marija, Bažnyčios Motina

Gegužės 26 d. Šv. Pilypas Neris, kunigas

Gegužės 27 d. Mūsų Viešpats Jėzus Kristus, Aukščiausiasis ir Amžinasis Kunigas

Gegužės 30 d. Švenčiausioji Trejybė

Gegužės 31 d. Švč. Mergelės Marijos Apsilankymas

 

 

LYTĖJIMAS
Mielieji, gegužės 25d. po šv. Mišių –  19.30 val. kviečiame į jaukų autorinį vakarą Išganytojo bažnyčioje. Antakalnio g. 27   kuriame Dalia skaitys eiles iš neseniai užgimusios pirmosios savo poezijos knygos “Lytėjimas”.
„Žodis yra gyvas“, – teigia Dalia Morozovaitė, aktorė, kūrėja, mama. „Norėdama persikūnyti į kuriamą personažą, turiu suprasti ir pažinti žmogų. Priimti ir pamilti jį. Tačiau norint pažinti kitą, pirmiausia reikia pažinti save. Ieškojau saviraiškos formos, kurioje susilietų psichologija, sielovada, literatūra ir teatras. Norėjosi dovanoti žmonėms tai, ko pati ilgai ieškojau – nusiraminimą, širdies paguodą, poilsį sielai. Susitelkiau į sąvoką meno terapija, o tada jau pati širdis padiktavo formą – poezija.“
Dalia Morozovaitė yra įsitikinusi, kad žodis turi galią. Parinktas su meile ir tinkamai pasakytas, jis ir glosto, ir gaivina, ir guodžia, ir gydo. „Žodis skverbiasi iki sielos gelmių ir myluoja sužeistą širdį. Tai tarsi malda ir dėkojimas. Tai dalijimasis tuo, ką turiu geriausia“, – teigia autorė.
„Lytėjimas“ – pirmoji Dalios Morozovaitės knyga. Ji tiks skaityti nesumeluoto gyvenimo besiilginčiam žmogui, kuris tiki meile, paprastumu, nuoširdumu ir bendryste.

 

ŠEIMŲ FESTIVALIO SAVANORIAI

Su didžiausiu nekantrumu norime Jums pasakyti, jog savanorių registracija 2021 m. šeimų festivalyje ATIDARYTA! Tad jei Tau 18-30 metų ir esi laisvas liepos 11-18 dienomis (su pasiruošimu), nedvejok

ir prisijunk prie šio nuotykio. Šioje savanorystėje mes leisime laiką su vaikais, mokysimės, mėgausimės nuostabia Mardasavo gamta ir, žinoma, visi kartu keliausime maldos bendrystėje. Drąsos, mes Tavęs labai laukiam! Registracija: https://www.joanitai.org/seimu-festivalis-2021/

 

RINKLIAVA

Prie rinkliavos galima prisidėti broliams pervedus internetu:

Juridinis pavadinimas:  Šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolynas
Juridinis kodas: 192060790    Bankas: SEB   Sąskaitos numeris: LT70 7044 0600 0120 8428

 

PAGALBA

Kviečiame prisidėti prie vienuolyno aplinkos tvarkymo, kas mėgsta dirbti su gėlėmis, sode, prašome kreiptis į br. Dismą ir su juo suderinti tinkamą laiką (+370 641 66 329). Sode darbai būtų po pietų.

Taip pat reikalinga pagalba tvarkant vienuolyną ir bažnyčią. Susisiekite su br. Jurgiu (+370 600 87 627)

 

SUDĖTINĖS MIŠIOS

Broliai aukoja sudėtines šv. Mišias už gyvuosius ir mirusiuosius 5 kartus per savaitę. Viešai šios šv. Mišios yra aukojamos trečiadieniais 18.30 val. Sudėtinės šv. Mišios bus aukojamos nuo 2021 m. liepos 1 d. – 2021 m. gruodžio 31 d.  Mišių auka – tai pats Kristus kuris aukojasi už mus. Galime užrašyti savo artimųjų ar savo vardus. Vardų sąrašą galite atnešti į zakristiją arba siųsti mums vilnius@joanitai.org

 

 

PADĖKA

Ačiū už jūsų praeito sekmadienio aukas, prisidedant prie Bažnyčios komunikacijos išlaidų. Surinkome 1321€. Iš jų 991 eurus ( 75% ) perduosime Vilniaus kurijai, paremti Arkyvyskupijos komunikacijos darbą. Mes už Jus meldžiamės ir dėkojame Dievui.

 

Dėkojame Gintarui ir visai komandai už ilgą darbą prie konstrukcijos, dėkojame už iškeltą tentą prie bažnyčios. Tikime, kad ši vieta mums padės melstis visą vasarą. Taip pat dėkojame Vitui už sutvarkytus laiptus.

 

Vakar paskutinė vaikų grupė priėmė Pirmąją Komuniją, ypatingai dėkojame katechetėms – Simonai, Ritai, Gabrielei ir Indrei, taip pat visai komandai, kuri padėjo tėvams kartu keliauti ir paruošė ceremonijas. Ačiū Estelai, Nikodemui, Editai, Ievai, Ingai, Editai, Skirmantei, Astai, Rimui, Astai.

 

Ačiū visiems, kurie ateina tvarkyti sodo, nuo jūsų darbo jis vis gražėja!