Skelbimai gruodžio 13-20 d.

LITURGIJA

Adventas turi dvejopą pobūdį: pasirengimą Kalėdų iškilmėms, kada pagarbiai minimas Dievo Sūnaus pirmasis atėjimas pas žmones, ir kartu prisiminimą, jog reikia laukti Kristaus antrojo atėjimo pasaulio pabaigoje. Dėl šių dviejų priežasčių adventas yra maldingo ir džiugaus laukimo metas. Jis prasideda I Vakarine to sekmadienio, kuris esti lapkričio 28 dieną arba jai artimiausias, ir baigiasi prieš Kristaus Gimimo I Vakarinę.

Pirmadienį, ir ketvirtadienį Rarotų šv. Mišios 7:00 val.

Antradienį, trečiadienį, penktadienį šv. Mišios aukojamos – 18:30 val.

Šeštadienį šv. Mišios aukojamos – 11:30 val.

Sekmadienį šv. Mišios aukojamos – 10:00 val. ir 12:00 val., 18:30 val šv. Mišios lenkų kalba.

Visas šv. Mišias transliuojame mūsų youtube kanale www.youtube.com/user/Joanitai

 

Per valstybės skelbiamą karantiną lapkričio 7 – gruodžio 31 d. visos pamaldos vyks kaip įprasta.  Šventoji Komunija karantino metu dalijama į rankas. Prieš pat komuniją nusiimkite kaukę, sudėkite rankas viena ant kitos, kad kairė ranka būtų viršuje. Kai komunijos dalintojas padeda šv. Komuniją į delną, su dešine ranka paimkite ją ir priimkite, priimkite toje pačioje vietoje, kurioje ją gavote. Nesineškite komunijos į savo vietą.

 

Nuo gruodžio 8 d. iki 2021 m. gruodžio 8 d. popiežius Pranciškus paskelbė šv. Juozapui skirtus metus

Gruodžio 14 d. Šv. Kryžiaus Jonas, kunigas, Bažnyčios mokytojas

RAROTŲ ŠV. MIŠIOS

Lapkričio 30-24 d. Rarotų šv. Mišias aukosime pirmadienį ir ketvirtadienį 7.00 val.

Rarotų šv. Mišios – tai Advento laikotarpiu, saulėtekio metu Švč. Mergelės Marijos garbei aukojamos šv. Mišios. Švč. Mergelė Marija mums padeda pasiruošti šv. Kalėdų šventei. Šios šv. Mišios trunka apie 30-35 min.

ADVENTO REKOLEKCIJOS

Gruodžio 18-20 d. Advento rekolekcijos zoom/youtube aplinkose, ves šv. Jono broliai: t. Jurek, t. Wojtek, t. Paul-Jospeh, br. Elijas. Tema “Biblijinis adventas”. Daugiau informacijos ir registracijos formą rasite mūsų tinklalapyje www.joanitai.org/advento-rekolekcijos-biblijinis-adventas/

Per youtube bus transliuojamos rytinė 7:00 val, dieninė 12:30 val ir vakarinė (penktadienį 17:00, šešradienį 18:00) maldos, mielai kviečiame prisijungti. Taip pat šeštadienį vakare 18:30 val. vyks maldos vakaras su giesmėmis, adoracija, galite ateiti išpažinties.

 

Gruodžio 21-23 d. Advento rekolekcijos bažnyčioje, jas ves t. Reno-Marija. 18.30 val. šv. Mišios, paskaita, po jos – adoracija ir galimybė prieiti išpažinties iki 21.00 val. Rekolekcijos bus transliuojamos mūsų youtube kanale www.youtube.com/user/Joanitai.

KNYGYNĖLYJE 

Knygynėlis advento sekmadieniais veiks po 10 ir 12 val. Šv. Mišių. Mielai kviečiame apsilankyti, knyga gali būti puiki dovana po eglute mūsų artimiesiems.

Knygyne jūs galite įsigyti Magnificat naują Advento kalendorių – žaidimą. Taip pat rasite Naująjį Testamentą, Šv. Raštą, vaikišką Bibliją. Taip pat galite rasti rožinių, ir kitų seserų joaničių gamintų dirbinių, vaškinių žvakučių, ikonėlių.

KALĖDAIČIAI

Zakristijoje galite įsigyti kalėdaičių Kūčių vakarui.

PADĖKA

Nuoširdžiai dėkojame už jūsų pagalbą, aukas ir maldas.

POPIEŽIAUS MALDA LAUDATO SI’ METAMS
Meilingasis Dieve, dangaus, žemės ir visko, kas juose, Kūrėjau, atverk mūsų protus ir paliesk mūsų širdis, kad suprastume, jog esame dalis kūrinijos, Tavo dovanos.

Šiais sunkiais laikais būk arti stokojančiųjų, ypač vargšų ir pačių pažeidžiamiausių. Padėk mums parodyti kūrybingą solidarumą įveikiant šios globalios pandemijos pasekmes. Padėk mums būti drąsiems ir priimti pokyčius, kurie kreipia į bendrąjį gėrį. Dabar kaip niekada galime pajusti, jog visi esame susiję ir priklausome vienas nuo kito.

Padaryk taip, kad sugebėtume išgirsti ir atsiliepti į žemės ir vargšų skundą. Tebūnie dabartinės kančios tarsi broliškesnio ir tvaresnio pasaulio gimdymo skausmai.

Lydimi meilaus Marijos, Krikščionių Pagalbos, žvilgsnio, meldžiame Tave per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.