Skelbimai sausio 31 -vasario 6 d.

Vis dar gyvename laukimu, kada turėsime galimybę švęsti Mišias, gyvai dalyvaujant tikinčiųjų bendruomenei. Mums, tikintiesiems, šv. Mišios yra ypač svarbios. Juk tai yra „viso krikščioniškojo gyvenimo versmė ir viršūnė“ (Lumen Gentium 11). 

Sutelktų pastangų dėka pasiekta situacija, nors ir gana trapi, yra pastebimai geresnė nei prieš pusantro mėnesio. Nuolat konsultuodamiesi su medikais, domėdamiesi Bažnyčios kitose šalyse patirtimi, tikimės netolimoje ateityje priimti sprendimą dėl laipsniško sugrįžimo prie bendruomeninio Eucharistijos šventimo. Rengiame konkrečius šio sugrįžimo žingsnius.

Pasilikdami krikščioniško tikėjimo vienybėje ir viltyje, stiprinkime vieni kitus malda ir Dievo žodžiu: „Nes dar trumpa, trumpa valandėlė, ir ateis laukiamasis, ir neužtruks“…

Lietuvos vyskupai, sausio 29 d.

Bažnyčia visą dieną yra atvira (išskyrus šv. Mišias), kviečiame ateiti pasimelsti.

Po kiekvienos šv. Mišių transliacijos kviečiame ateiti priimti šv. Komuniją.

Sekmadienį šv. Komunija dalinama: 13:30, 14, 14:30, 15. 15-18 val bažnyčioje budi kunigas.

 

Šv. Mišios transliuojamos:

Antradienį, trečiadienį, penktadienį šv. Mišios aukojamos – 18:30 val.

Šeštadienį šv. Mišios aukojamos – 11:30 val.

Sekmadienį šv. Mišios aukojamos – 12:00 val., 18:30 val šv. Mišios lenkų kalba.

Visas šv. Mišias transliuojame mūsų youtube kanale www.youtube.com/user/Joanitai

 

Vasario 2 d. Kristaus Paaukojimas (Grabnyčios). Broliai per šv. Mišias šventins žvakes, kurias galima naudoti budint prie mirusiojo. Žvakes bus galima pasiimti bažnyčios tambūre.

Vasario 5 d. Šv. Agota, mergelė, kankinė. Per šv. Mišias bus šventinama duona ir vanduo. Šv. Agoto duona yra gerumo ženklas, apsaugos priemonė nuo nelaimių kelionėse. Vanduo – apsauga nuo ugnies pavojaus. Pašventintos duonos ir vandens galėsite pasiimti po šv. Mišių.

 

ALFA KURSAS JAUNIMUI

Kas ta alfa? Klausimas, į kurį kiekvienas atsakytų skritingai. Vieniems Alfa tai patirtis, kitiems – žmonės. Savanoriai gal atsakytų, jog tai misija, o gal ir ne. Kaip atsakytum tu? Kviečiam tave į Alfą, kad rastum tą atsakymą. Pirmi trys susitikimai atviri, tad nebijok pabandyti, gal tau Alfa bus atradimas!

Amžius: 16-30 m. 12 susitikimų + savaitgalio išvyka. Susitikimai nemokami.

Pradžia – sausio 27 d.  18:30 val. Iki balandžio 21 d. Savaitgalio išvyka kovo 5-7 d. Liškiavoje.

Pirmi trys susitikimai yra atviri visiems. Vėliau grupė jau yra susiformavusi ir naujų narių nebepriimame.

Registracijos forma – http://www.joanitai.org/alfa-jaunimui/

Daugiau info: https://www.facebook.com/kastaalfa, kastaalfa@gmail.com

 

ALFA 30+

Kviečiame dalyvauti Alfa 30+ . Kursas skirtas visiems – tiek netikintiems, tiek tikintiems, norintiems labiau pažinti krikščionybę ir jos tiesas. Tai puiki galimybė išgirsti įvairių lektorių pranešimus krikščioniškomis temomis, neformalioje aplinkoje pasidalinti savo mintimis, sutikti bendraminčių ir kartu ieškoti atsakymų į svarbiausius gyvenimo ir tikėjimo klausimus. Kursas prasideda sausio 28 dieną (ketvirtadienį) nuotoliniu būdu, 18.30 val. Pasibaigus karantinui kursas bus tęsiamas gyvai Vilniaus Išganytojo bažnyčioje (Šv.jono Teologo vienuolyne, Antakalnio g.27), Šv. Jono Pauliaus II salėje II aukšte.

Kursą sudaro 12 susitikimų (vyksta kiekvieną ketvirtadienį 18.30) ir viena savaitgalio išvyka (2021m. kovo 12-14 dienomis).

Registraciją rasite joanitai.org/alfa-kursas-suaugusiems

 

SUTVIRTINIMO KURSAI SUŽADĖTINIAMS

Kursai prasideda 2020 kovo 1 d., pirmadienį, 19 val., Susitikimų datos: kovo mėn. 1, 8, 15, 22 , balandžio mėn. 12, 22, 29, savaitgalis: balandžio 17-18 (šeštadienis- sekmadienis), gegužės mėn. 6, 13, 20, 27. Daugiau informacijos ir nuorodą į registraciją rasite http://www.joanitai.org/sutvirtinimas-suzadetiniams-2021/
Ypatingai kviečiame šiuose kursuose abu sužadėtinius, nors ir kažkuris turi sutvirtinimo sakramentą, tai puiki proga labiau pasigilinti kelionėje link santuokos.

 

RINKLIAVA

Prie rinkliavos galima prisidėti broliams pervedus internetu:

Juridinis pavadinimas:  Šv. Jono kongregacijos Vilniaus vienuolynas
Juridinis kodas: 19 20 60 790

Bankas: SEB

Sąskaitos numeris: LT70 7044 0600 0120 8428

 

PADĖKA

Dėkojame Jums už Jūsų linkėjimus, maldą, gerumą, dovanas. Mylim Jus ir meldžiamės už Jus.

Jei norite užprašyti šv. Mišias, rašykite vilnius@joanitai.org