Skelbimai rugsėjo 27 – spalio 4 d.

LITURGIJA

Pirmadienį, ir ketvirtadienį šv. Mišios neaukojamos. Antradienį, trečiadienį, penktadienį šv. Mišios aukojamos – 18:30 val.

Šeštadienį šv. Mišios aukojamos – 11:30 val. Sekmadienį šv. Mišios aukojamos – 10:00 val. ir 12:00 val.

 

Rugsėjo 29 d. Šv. Mykolas, Gabrielius ir Rapolas, arkangelai

Rugsėjo 30 d. Šv. Jeronimas, kunigas, Bažnyčios mokytojas

Daugybei pasaulio tautų visas spalis yra tapęs Misijų mėnesiu. Spalio mėnuo taip pat skiriamas Švč. Mergelės Marijos Rožiniui. Kviečiame rožinį melstis bažnyčiose, parapijose ar namuose.

Šventasis Tėvas spalį kviečia: „melskimės, kad tikintieji pasauliečiai, ypač moterys, Krikšto galia pagal atsakomybės sritis labiau įsitrauktų į darbą Bažnyčioje“.

Spalio 1 d. Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresė, mergelė, Bažnyčios mokytoja

Spalio 2 d. Šv. Angelai Sargai

 

SUDĖTINĖS ŠV. MIŠIOS

Broliai aukoja sudėtines šv. Mišias už gyvuosius ir mirusiuosius 5 kartus per savaitę. Viešai šios šv. Mišios yra aukojamos trečiadieniais 18.30 val. Sudėtinės šv. Mišios aukojamos nuo 2020 m. rugsėjo 14 d. – 2021 m. sausio 31d.  Mišių auka – tai pats Kristus kuris aukojasi už mus. Galime užrašyti savo artimųjų ar savo vardus. Vardų sąrašą galite atnešti į zakristiją arba siųsti mums vilnius@joanitai.org

IŠGANYTOJO BAŽNYČIOS CHORAS

Balsingus ir muzikinę klausą turinčius vyrus kviečiame jungtis į chorą. Tai galimybė išmokti melstis ir dalintis su bendruomene savo dovanomis. Repeticijų metu broliai choristus dvasiškai lydi ir paaiškina liturgiją, giesmių prasmę. Repeticijos vyksta antradienio vakarais, šv. Mišiose giedame sekmadieniais 12 valandą. Naujų narių priėmimas vyks rugsėjo 8 d. 18.45 val. Jono Pauliaus II salėje. Kilus klausimams kreiptis el. paštu miliunaite.migle@gmail.com.

PASIRUOŠIMAS PIRMAJAI ŠV. KOMUNIJAI 20/21

Kviečiame registruoti vaikus į pasiruošimo Pirmajai šv. Komunijai kursus. Registracijos anketą galite rasti mūsų puslapyje www.joanitai.org → sakramentai → Pirmoji komunija. Daugiau informacijos tel. 8 605 01424.

VAIKŲ ADORACIJOS PUSVALANDIS

Nuo spalio 2 d. startuoja vaikų adoracijos pusvalandis kiekvieną savaitę brolių koplyčioje. Jis skirtas vaikams ir vyks kiekvieną penktadienį, 14:30 – 15:00 brolių koplyčioje, prie zakristijos. Registruotis mūsų puslapyje: Malda → Vaikų adoracijos pusvalandis. Daugiau informacijos tel: Indrė 861510757

KVIEČIAME VAIKUS IR PAAUGLIUS PATARNAUTI!

Jei norite, kad Jūsų vaikas mokytųsi aktyviau dalyvauti šv. Mišiose, kviečiame prisijungti į mažųjų patarnautojų veiklą. Altoriaus patarnavimai, draugų būrys ir mokymai, tikimės, padės Jūsų vaikui susipažinti su Bažnyčios turtais. Daugiau informacijos br.elijas@joanitai.org

SEKMADIENIO VAIKŲ PAMOKSLĖLIAI

Labai kviečiame savanorius prisijungti prie sekmadienio pamokslėlių vaikams tarnystės. Jeigu norėtumėte prisijungti šiais metais prie šios gražios ir įkvepiančios tarnystės, rašykite: ruta.lasaite@gmail.com

SUTVIRTINIMO KURSAI SUAUGUSIEMS

Registracijos anketą ir visą informaciją rasite mūsų puslapyje www.joanitai.org → Sakramentai → Sutvirtinimas.

Arba skambinkite tel. 8 605 01424.

SUŽADĖTINIŲ KURSAI

Visą informaciją rasite mūsų internetinėje svetainėje → Santuoka → Sužadėtinių kursai.

ALFA JAUNIMUI

Kviečiame 16-30 metų jaunimą dalyvauti Alfa kurse, kuris skirtas tiek tikintiems, tiek netikintiems. Susitikimai vyksta kiekvieną trečiadienį nuo rugsėjo 23 iki gruodžio 9 d. 18.30 val. vienuolyno Jono Pauliaus II salėje. Pirmi trys susitikimai atviri, vėliau naujų dalyvių nebepriimame. Registracija el. paštu kastaalfa@gmail.com (nurodyti vardą, pavardę ir amžių). Daugiau informacijos Facebook puslapyje „Kas ta Alfa“?

ALFA KURSAS SUAUGUSIEMS 30+

Kviečiame dalyvauti Alfa 30+. Kursas skirtas visiems – tiek netikintiems, tiek tikintiems, norintiems labiau pažinti krikščionybę ir jos tiesas. Kursas prasidėjo rugsėjo 24 dieną (ketvirtadienį) , 18.20 val. Vilniaus Išganytojo bažnyčioje, Šv. Jono Pauliaus II salėje II aukšte. Alfa kursas  nemokamas. Pirmi trys susitikimai yra atviri visiems. Vėliau grupė jau yra susiformavusi ir naujų narių nebepriimame. Kilus klausimams kreipkitės: alfa.joanitai@gmail.com arba tel.8 601 07071 Gediminas. Nuoširdžiai kviečiame prie mūsų prisijungti ir kartu keliauti šioje pažinimo kelionėje!

POLITINIŲ PARTIJŲ AGITACIJA VIENUOLYNE

Kaip įprasta bažnyčioje, šis vienuolynas yra Dievo namai, kur kiekvienas turėtų jaustis priimtas nepaisant jo politinių pažiūrų. Būtent todėl šv. Jono broliai nepalaiko ir nėra palaikomi jokios politinės partijos. Jie draudžia bet kokias politines iniciatyvas ar agitacijas, turime omeny rinkimus, vienuolyno teritorijoje (pastatuose ir sode). Labai prašome nepalikinėti jokių lankstinukų vienuolyne ar bažnyčioje. Jeigu būtų neaiškumų ar klausimų šia tema, prašytume kreiptis į priorą.

SAKRALINIAI ŠOKIAI

tai bendros maldos būdas, kviečiantis visus pasaulio krikščionis šokiu bei muzika švęsti galingus ir gyvybę teikiančius Dievo žodžius. Kviečiame dalyvauti pirmais mėnesio antradieniais prieš šv. Mišias 17.15 – 18.15 val. Jono Pauliaus II salėje, 2 aukšte. Teirautis: Akvilė, tel. 8 682 43544.

KELIONĖ

Ekumeninė sielovados bendruomenė „Kelionė“ kviečia registruotis į programą „Pradžioje“. Programa skirta norintiems Dievo šviesoje peržvelgti savo šeimos santykius. Susitikimai vyks nuo spalio 12 d., pirmadienio vakarais 18,30 val. Jono Pauliaus II salėje. Daugiau informacijos www.kelione.org arba skelbimų lentoje. Registracija  el. paštu: kelione.bendruomene@gmail.com

MAŽOJI AKADEMIJA

kviečia į studijas. Registracija ir visa naudinga informacija www.lkma.lt

PARODA ”KAIP GERAI, KAD TU GIMEI”

Kai neplanuotai pastoji, gali pasirodyti, kad griūva pasaulis… Apima jausmų sumaištis: baimė, panika, pyktis, gėda, kaltė… Atrodo, esi viena, vieniša, ir niekas negali Tavęs suprasti ar Tau padėti.
Parodos „Kaip gerai, kad tu gimei“ herojės irgi taip jautėsi. Dabar jos su Tavimi dalijasi savo patirtimi, kad paskleistų žinią: verta išdrįsti pasakyti „Taip!“ motinystei. Kaip liudija parodos fotografijose užfiksuotos gyvenimo istorijos, visos problemos yra išsprendžiamos, o neplanuotas nėštumas gali tapti gražios ir prasmingos motinystės pradžia.
Krizinio nėštumo centras teikia visokeriopą pagalbą neplanuotai pastojus. Išklauso ir padeda moterims ieškoti sprendimų, teikia psichologinę, socialinę bei materialinę pagalbą, taip pat palaiko po gimdymo.

Centre emocinę pagalbą taip pat gali gauti moterys sunkiai išgyvenančios abortą, persileidimą, kūdikio netektį ar pogimdyminę depresiją.

Apie autorę 

Nuotraukų autorė Giedrė Šataitė dukrytę Dalią pagimdė būdama šešiolikos metų. Pagalbos ranką jai ištiesė artimieji. Mokyklą Giedrė baigė kartu su savo bendraamžiais, vėliau įstojo ir baigė Taikomąją fotografiją Vilniaus dizaino kolegijoje. „Mūsų gyvenimas – tai vienas didelis sunkus darbas. Tačiau už darbą jis mus apdovanoja. Už kiekvieną patirtą sunkumą mums yra atlyginama. Žinau, sunku, ir tą pasakys bet kuri mergina ar moteris, kuri yra mama. Tačiau pamatysit, už kiekvieną bemiegę naktį, kantrybės išbandymą mums bus atlyginta šimteriopai.“

Parodos organizatorius:  VšĮ Krizinio nėštumo centras
Fotografė: Giedrė Šataitė

PADĖKA

Ačiū už Jūsų visokeriopą pagalbą! Ačiū visiems, kurie mums padeda įvairia pagalba ir maldomis. Mums būtų labai sunku be Jūsų palaikymo! Mes už Jus meldžiamės ir dėkojame Dievui.